Luonnon edessä nöyränä

Tällä lomamatkalla olen nähnyt ja kokenut paljon. Tyynen valtameren aallot ovat huimia. Varmaan jokaisen surffarin unelmia. Jylhät kalliot ja upeat metsät lämpimällä säällä saavat patikoijat liikkeelle nauttimaan haasteellisista olosuhteista ja hiljaisuudesta.

Valtavien ja upeiden aaltojen kääntöpuolella on niiden suunnaton voima. Ne voivat viedä mennessään. Ja ovat myös vieneet. Ihmishenkiä. Kalliot ovat jylhiä, mutta myös liukkaita ja jyrkkiä. Metsä on laaja ja sinne voi eksyä, sen lisäksi, että siellä asuu omaa reviiriään puolustavia myrkyllisiä hämähäkkejä.

Sanotaan, että luonto antaa ja luonto ottaa. En tiedä tuosta, mutta kaikessa kauneudessaan se pistää nöyräksi.

Voi nauttia, mutta vain tietyissä rajoissa. Voi käyttää, mutta vain tiettyyn pisteeseen. Voi olla, kunhan ei vie tilaa luonnolta itseltään olla. Ehkä tuossa riittää pohdittavaa kotimatkalle.