Yksi lisää per päivä

Sosiaalisessa mediassa asiat leviävät nopeasti. Viimeisin buumi on erilaiset yksittäisten lihaskuntoliikkeiden tekeminen: ”tee joka päivä 1-10 kyykkyä enemmän kuin edellisenä päivänä” tai ”pysy lankussa ensin 20 sekuntia ja lisää sitä päivittäin”. Tavoitteena on, että liikkeen tekemisen määrä lisääntyy yhden kuukauden aikana. Idea on mielestäni erittäin hyvä! Kenenkään ei tarvitse ryhtyä kuntokuurille, jossa pitää huolehtia aerobisesta, voima- ja kehonhuolto harjoittelusta erikseen. Riittää, että tekee yhden yksittäisen liikkeen pitkin päivää, silloin, kun tulee mieleen.

Jäin miettimään ideaa henkisen hyvinvoinnin puolelle. Miksi ei joku innokas voisi keksiä ja levittää sosiaalisen median kautta henkisen hyvinvoinnin eri osa-alueita? Ideana, että ei tarvitse ihmisenä kokonaan muuttua ”paremmaksi tai tehokkaammaksi”, riittää, että tekee yhden hyvän asian päivässä.

Tässä muutamia esimerkkejä:

1)      Meditoi hyvinvointia.

Aloita yhden minuutin meditaatiolla, jossa suuntaat huomion hengitykseesi. Aina, kun huomaat huomiosi siirtyvän johonkin muualle, palauta se takaisin omaan hengitykseen.

Tee harjoitus päivittäin niin, että joka päivä lisäät siihen yhden minuutin lisää. Kuukauden viimeisenä päivänä meditoit siis noin 30 minuuttia.

 2)      Katso silmiin.

Aloita tämä kuukausi katsomalla jotain tuntematonta ihmistä silmiin, ei ohi menevä sadasosa sekunti, vaan niin, että näet toisen. Lisää seuraavana päivänä ihmisten määrää aina yhdellä. Näin kuukauden lopussa viimeisenä päivänä katsot silmiin noin kolmeakymmentä sinulle vierasta ihmistä.

 3)      Puhu vieraille.

Aloita sanomalla jollekin tuntemattomalle huomenta aamulla. Lisää ihmisten määrää joka päivä, myös sanoja voit muuttaa. Kysy kaupassa, juttele kassalla, moikkaa bussissa vierustoveria ja tervehdi hississä. Kuukauden lopussa yhtenä päivänä olet jutellut siis 30 tuntemattomalle ihmiselle.

 4)      Hymyile päivittäin.

Aloita hymyily niin, että hymyilet kohdissa, joissa et luontaisesti hymyilisi (esimerkiksi kun kävelet ruuhkassa tai kuuntelet jonkun huonoa vitsiä) – hymyile ensin yksittäisessä kohtaamisessa. Lisää hymyn määrää erilaisiin tilanteisiin: linja-autokuljettajalle, naapurille ja lenkillä vastaantulijalle. Kuukauden lopussa hymyilet noin 30 kertaa päivässä.

 5)      Osoita kiitollisuutesi.

Aloita kuukausi kiittämällä yhdellä ylimääräisellä kiitoksella/ päivä. Eli jos jo automaattisesti kiität aina ruokailun yhteydessä ja silloin, kun joku avaa oven sinulle – kiitä lisäksi jostain muusta. Lisää kiitoksen määrää joka päivä. Osoita kiitollisuutesi sekä itsellesi hiljaa mielessäsi että muille. Kuukauden lopussa kiitettäviä asioita on vähintään 30.

 Ehkä tällaiset yksittäiset projektit voisivat toimia ja tuoda tullessaan paljon hyvää kunkin arkeen. Samalla voi kokea helpotusta, että ihmisenä ei tarvitse muuttua eikä tehdä asioita joka taholla 100 % teholla. Riittää, kun huolehtii tästä yhdestä asiasta.

 Antoisia yhden teeman päiviä!