Rohkeutta peliin!

Huomasin Facebookin kautta videon Jeremy Fry nimisestä miehestä, joka koripallo-ottelun erätauolla lauloi ja esiintyi rohkeasti Bon Jovin tahtiin. Katsoin sen muutaman kerran. Video oli monella tapaa koskettava.

Ensinnäkin se kertoo rohkeudesta – rohkeudesta innostua ja ylittää jopa omia sovinnaisuuden rajoja.

Toiseksi se kertoo heittäytymisestä – siitä riemusta ja tekemisen ilosta, jota carpe diem, tartu hetkeen, voi tuottaa.

Kolmanneksi se kertoo ilosta – siitä, miten ilo ja hauskanpito leviävät. Ilo tuo hymyn ja naurun elämään.

Neljänneksi se kertoo huumorista – siitä, miten elämää ja itseä ei kannata ottaa liian vakavasti.

Viidenneksi se kertoo ihmisyydestä – siitä, miten me haluamme yhteyttä toisiimme ja siitä, miten me voimme tukea ja auttaa toisiamme.

Video on monella tapaa koskettava. Se osoittaa kauniilla, hauskalla ja opettavaisella tavalla, miten yhden rohkeus, heittäytyminen, ilo ja huumori voi saada muutkin (ehkä jähmeämmät, vakavammat ja sovinnaisemmat) ihmiset mukaan. Näin yhden ”hulluttelu” on kaikkien paikalla olevien ilona.

Voisitko kokeilla työpaikalla? Olisiko sinun aika pyytää suurella äänellä muita osallistumaan esimerkiksi taukojumppaan? Se vie aikaa 5 minuuttia, mutta tuo varmasti iloa ja terveyttä työtovereille.

Yhtä lailla kotona voi yllättää puolison, lapset tai ystävät esimerkiksi Halloween yllätyspukeutumisella. Harrastuksessa voi tuulettaa omaa maalia NHL kiekkoilijoiden tavalla. Ehkäpä bussipysäkillä voi kokeilla jotain uutta vieraiden ihmisten kanssa, joiden kanssa on saattanut istua samassa linja-autossa jo useita vuosia.  Myönnän, että bussipysäkki vaatii jo todella paljon enemmän rohkeutta.

Tai vähintään, kun siis seuraavan kerran olet urheilukilpailuissa katsomossa, kokeile jorata kunnolla musiikin mukana, kannusta suurella äänellä kilpailevia urheilijoita ja joukkueita sekä erätauolla heitä muutama ”high five” naapurijoukkueen kannattajalle.

Ole sinä se, joka levittää rohkeutta, heittäytymistä, iloa ja huumoria muillekin!

Ole sinä se, joka pitää tällä tavalla ihmisyydestä kiinni!